Ana içeriğe atla

AĞLAMAK

Ağlamak nedir bilir misin ? Ağlamak ; duygularının bir anda hakimiyetini kaybetmesi halinde dışarı yansıyan bir tepkidir aslında. Yaşarsın ve yine yaşarsın sıkıntıları , heyecanları , tutkuları; ve bir gün takılır boğazına iki düğüm ve olursun ağlamaklı.. Bazen yutkunamadığındır ağlamak bazense gözden gelen yaş…
    Acı çekerken , heyecan ve ayrılık yaşarken duyduğumuz hissiyatın verdiği bir tepki değildir sadece; ağlamak , insan mutluyken de ağlar , hüzünlenirken ve kederli iken; fakat  bizler çoğu zaman acılarımızda , yakılan ağıtlarımızda bu duyguyu daha çok hisseder ve yaşarız.
 Ağlamak nedir bilir misin? Bazen çıkması zor olan sessiz bir hayrıkırış bazen ise boğazında düğümlenen bir iptir. Ya içine tekrar gömersin yutkunmalaın ile ya da haykıramadan duygunu sessizliğine boğulursun. Ama ağlamak , rahatlatıcı ve güzel bir histir. Fakat gerçekten söylemek gerekir ki  ; ağlamanında kendine göre kontrolünü kaçırmamak gerekir. Neden mi? çünkü bir gün gözlerinizden akacak bir damla yaşı bile aramak zorunda kalırsınız. Bulamazsanız ; içinize atarsınız ve yine atarsınız. Böylelikle bedensel ve ruhsal bozukluklara sebeb olan nedenler ile karşılaşabilirsiniz. Mesela ; göz suyunuzda eksilmeye neden olarak göz pınarların kuruması , beyninizin çalışma fonksiyonlarında bir gerileme ve bunun yanısıra baş ağrıları fiziksel yönde sizi etkileyecektir. Ruhsal denge bozukluğunuda şöyle yaşayabilirsiniz ; sorunlarınızı , sıkıntılarınızı ve gerektiğinde mutluluk anlarınızı kendi içinize atarsanız ; algılamanızda zayıflık ortaya çıkar bu sebebten ruhsal bir problem ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Arkadaşlarınızı , aile ve akraba ilişkilerinde karşılıklı anlaşmazlıklar çıkabilir ve  birbirinizi yanlış anlama yollarına gidebilirsiniz. Bu yüzdendir ki , gerçekten ağlama durumunuzda bu kontrolü kaybetmemek sizin elinizdedir. Ne alakası var?  Ve ya ne bu saçmalık ? diye bilirsiniz. Fakat bu aslı olan bir gerçektir ki bu durumda olan yüzlerce ve binlerce insan bulunmaktadır. Nasıl ki hayatınızı kontrol etmek sizin elinizdedir. Yaşarken duygularınıza hakim olmak da sizlerin elindedir. 

                Kontrolünü kaybeden insan , elbet bir gün kendini de kaybedecektir.
                                  Kontrolü elden bırakmayın!!!

                                                                                                                  ECEM YILDIZ
                                                                                                                  30/11/2010        

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SONBAHARDA AÇAN ÇİÇEK

Her deminde koku var mevsimlerin, her anında bir hatırası var gelişlerinin mutlak bir değer de ölçüşüyorlar birbirleriyle. O kadar masum ki her mevsim; öbürlerinden ayrı; farklı bir havası var hepsinin, tek tek baktığında mevsımlere ve tadını çıkarıdığında anlıyorsun bu farklılığı. Hepsinin tenine dokunuyorsun aslında   her gelişlerinde. Kimisinin vakti geldiğinde, açtığı çiçek mesela… Hepsinin Farkılı bir hissi vardır akıllarda; verdiği koku, akıllarda kalan o güzelliği ve dört mevsimde de burnumuzda hissetiğimiz o güzel mis kokuları… Ne güzel değil mi hatırlamak, anımsamak bu güzellikleri… Küçük şeylerden mutluluk duymak ve tadına varıncaya kadar hissetmek o mutluluğu ve bir an olsun o mutluluktan uzaklaşmamak.      Öyle bir oluyor ki insan; tadı damağında kalacak güzellikler sunuyor hayat sana… mutluluk doluyorsun birden, huzura eriyorsun. Mesela ilkbahar ; her ilkbaharın gelişinde açar bazı çiçekler; gül,papatya,zambak,menekşe…. Peki ya   yazın; ilkbahar da   açan çiçeklerin hala s

DENİZ

Çarşaf gibi uzanan saçlarını hatırlatırdı sakin ve durulmuş deniz. Rüzgarın esintisi ulaştırırdı mis kokunu teninden usulca bana esen... " Gece Düşünürü"

HAYRANLIK

Önce adı konuştu benimle beni bilmezken hiç Sonra bedeni selamladı kalabalıkta beni farketmezken hiç... Selamladım kendisi Gözlerine baktım. Ela ve zaman zaman yeşile çalan gözlerine.. tebessümü hoş, neşesi güne galip bir kadının sıcaklığı kokusu her yeri sarmış sıcaklığıyla sanki Enerjisi huzur yayan bir kadından bahsediyorum Gülüşü kahkahanın desibelinden öteki sokaklara yayılan bir ritmi var dans edasıyla, bakıp bakıp yüzünün kıvrımlarına sarılmalarımın geldiği bir kadından bahsediyorum. Doyamıyorum.